Praktijk voor Psychotherapie en Psychotrauma | Wanneer zoekt u hulp?
323
page-template-default,page,page-id-323,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wanneer zoekt u hulp?

Klachten op psychisch gebied kunnen allerlei oorzaken hebben en allerlei vormen aannemen.
In mijn praktijk kunt u bijvoorbeeld terecht voor:
Depressieve klachten
Spanningsklachten
Angstklachten, paniekaanvallen of fobieën
Dwanghandelingen en -gedachten
Trauma gerelateerde klachten (post traumatische stress)
Angst voor lichamelijke ziekten / psychosomatische klachten
Klachten na verlies van een dierbare of andere onverwerkte ingrijpende levenservaringen
Identiteitsproblematiek bijv. laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen
Levensfaseproblemen
Vermoeidheidsklachten, burnout
Relatieproblemen en gezinsproblemen
Interactieproblemen / persoonlijkheidsproblematiek

 

Ernstige suïcidaliteit, ernstig verslavingsgedrag en langer durende psychotische problematiek kan ik gezien de beschikbaarheid en bereikbaarheid niet geven. Vaak is dan samenwerking nodig met een (semi)klinische setting met crisesopvangmogelijkheden).

 

Het is wenselijk, indien mogelijk, andere personen bij de behandeling te betrekken, zoals bijvoorbeeld uw partner, uw kinderen, of uw familie (uiteraard altijd in overleg en met uw bereidwillige toestemming). In het algemeen vraag ik wel een contactpersoon kenbaar te maken zodat ik zo nodig kan overleggen. Ook hier ben ik afhankelijk van uw medewerking en toestemming.

 

Alle beslissingen rondom uw behandeling worden met u besproken. Het streven is een kortdurende behandeling, gericht op uw klachten en problemen en op uw hulpvraag. Er wordt zoveel mogelijk vanuit de huidige situatie gewerkt. Dieperliggende oorzaken van uw klachten en problemen, die hun oorsprong vinden in het verleden, komen alleen aan de orde voor zover ze veranderingen in uw huidige problematiek belemmeren of u uitdrukkelijk aangeeft meer te willen stilstaan bij de historische wortels van uw problemen en dit ook haalbaar en verdraagbaar is.
Waar nodig (en dit bepalen we samen) wordt overleg gevoerd met uw huisarts, bedrijfsarts en maatschappelijk werker.