Praktijk voor Psychotherapie en Psychotrauma | Wachtlijst
358
page-template-default,page,page-id-358,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wachtlijst

De huidige situatie met betrekking tot de wachtlijst wordt hieronder vermeld:

Er is thans (27-12-2021) een wachtlijst van 3 á 4 maanden dus ik kan geen nieuwe cliënten aannemen voor eind maart 2022. Ik maak, in het geval van een wachtlijst, wel op korte termijn (binnen 2 weken) ruimte voor een kennismakingsgesprek zodat u weet met wie u te maken krijgt en niet op een later tijdstip ontdekt dat uw verwachtingen niet aansluiten bij wat ik voor u kan betekenen.
Wachttijden zijn niet alleen een beperking. Het kan dat ik u toch niet in behandeling kan nemen omdat er zorgverzekeraars zijn die mij een budgetplafond opleggen. Zodra mijn budget van uw zorgverzekeraar voor starters in dit jaar vol is zult u moeten wachten tot begin volgend jaar of een andere therapeut in deze omgeving moet zoeken. Daarom vraag ik op het aanmeldformulier op deze website welke zorgverzekeraar u hebt.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar gaat dan voor u op zoek naar een andere therapeut, waar u sneller terecht kunt.
Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben gezamenlijk normen afgesproken, de zogenaamde treeknormen. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een andere therapeut een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart.