Praktijk voor Psychotherapie en Psychotrauma | Let op uw eigen risico
330
page-template-default,page,page-id-330,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Let op uw eigen risico

Met alle zorgverzekeraars heb ik een contract voor 2018. Daarom wordt uw behandeling in alle gevallen vergoed als die valt onder Basis GGZ of Specialistische GGZ. Voorwaarde is dan wel dat u een verwijskaart hebt voor een van beide vormen van Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Deze verwijskaart moet u vóór aan de aanmelding bij uw huisarts gehaald hebben.
Houdt u vooral rekening met uw verplicht eigen risico! Verplicht eigen risico wordt ook wel eigen bijdrage genoemd. In 2018 bedraagt die € 385,-. U betaalt verplicht eigen risico voor vrijwel alle zorg waar u naar doorverwezen wordt door de huisarts. Wanneer u in 2018 nog geen verplicht eigen risico hebt moeten betalen voor een andere behandeling, dan zal uw zorgverzekeraar die € 385,- eigen bijdrage bij u innen in verband met de therapie. Dat zal pas gebeuren als uw behandeling bij mij is afgelopen. Als de behandeling een jaar of langer duurt dan zal dat pas na een jaar zijn. Dan krijgt u in 2019 nog een bericht van uw zorgverzekeraar dat u nog (een deel van) uw verplicht eigen risico over 2018 moet betalen.
Naast het verplicht eigen risico kunt u ook nog een vrijwillig eigen risico hebben afgesproken met uw zorgverzekeraar. Als dat het geval is dan zal de zorgverzekeraar ook het bedrag van het vrijwillig eigen risico bij u innen na afloop van de therapie of na een jaar behandeling.