Praktijk voor Psychotherapie en Psychotrauma | Verzekerde zorg – BGGZ – SGGZ
328
page-template-default,page,page-id-328,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verzekerde zorg – BGGZ – SGGZ

Psychologische zorg (ook wel Geestelijke GezondheidsZorg of GGZ genoemd) is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. U bent daar dus in alle gevallen voor verzekerd.
Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) bestaan twee soorten hulpverlening. Dat zijn Basis GGZ en Specialistische GGZ.

 

Basis GGZ is er voor eenvoudiger op te lossen problemen. U kunt dit vergelijken met wat de huisarts kan doen voor u bij lichamelijke klachten alvorens naar een specialist te verwijzen.  De behandeling binnen de Basis GGZ duurt dan ook niet lang en bestaat uit ten hoogste 12 gesprekken.

 

Specialistische GGZ kunt u vergelijken met wat de medisch specialist kan doen voor u bij lichamelijke klachten. In dat geval gaat het om problemen die uw leven beheersen en niet eenvoudig zijn op te lossen. De behandeling zal langer duren, soms wel een jaar of langer.
Voor SGGZ heb ik in 2018 bij alle zorgverzekeraars een contract
Voor BGGZ heb ik 2018 bij alle zorgverzekeraars een contract

 

Aanpassingsproblemen, werkgerelateerde problemen en relatieproblemen vallen niet onder de verzekerde zorg in het basispakket. Kijk daarvoor onder “Niet verzekerde zorg” op deze website. Het is overigens wel zinvol om even te overleggen hiervoor.